El professor de Llengua i literatura Cristian Olivé publica “Profes rebels”
Al llibre Profes rebels. El repte d’educar a partir de la realitat dels joves el Cristian explica el seu punt de vista de l’educació i el seu canvi personal per transformar-la i motivar l’alumnat. Entén l’aprenentatge com un procés que es va modelant, mitjançant el qual l’alumnat es coneix a ell mateix i es fa millor persona, més enllà de l’ensenyament de la llengua i la lietratura.
M’estimo més que em demostrin que han tret algun profit de qualsevol de les activitats proposades. Per això, abans de reptar-los a fer qualsevol feina, em faig sempre la mateixa pregunta: “Què els servirà de debò per al seu futur i per al seu desenvolupament com a persones?”.
En el llibre hi apareixen un seguit d’idees i activitats que Olivé ha dut a la pràctica a la nostra escola després de reflexionar-hi abastament i que han estat tot un èxit, tant per la motivació que ha mostrat l’alumnat en fer-les com pels fruits que han donat.
Alguns exemples en són Netflix, Rosalía, els videojocs, Joc de Trons o les pancartes del 8M, que han estat objecte per explicar continguts de Llengua i literatura contribuint a despertar l’interès per la literatura d’alumnes que mai l’havien trobat.
«Soc un profe rebel perquè intento canviar l’educació des de dins, però també aspiro que siguin rebels les famílies i tots els altres agents de la comunitat educativa. Soc un profe rebel perquè m’esforço sempre per potenciar el talent dels alumnes, per despertar-los inquietuds i per remoure consciències… Siguem rebels!»
Entre els reptes que es planteja com a professor, no contempla obtenir una nota numèrica ni tan sols ensenyar allò que el professor espera que l’alumne aprengui, sinó que el mateix alumne sigui el protagonista del seu aprenentatge.
Profes rebels es podrà trobar a les llibreries a partir del dia 23 de gener, en català l’editorial és Rosa dels Vents i en castellà Profes rebeldes l’edita Grijalbo.
De ben segur que serà un èxit!