Equipaments

Menjador

L’Espai Menjador és un moment molt important en el desenvolupament dels infants i joves. Més enllà de l’aposta acadèmica, durant el migdia i l’hora de dinar, a l’Escola treballem la socialització i els hàbits de salut alimentària. Per això disposem del millor equip de cuina i monitoratge.

Menús mensuals i activitats

Carta d’esmorzars a Secundària.

Formulari per donar-se d’alta al menjador.

Contacte amb l’equip responsable del servei de menjador:

Infantil-Primària: menjadorinfantilprimaria@joanpelegri.cat
Secundària: menjadorsecundaria@joanpelegri.cat

Presentació del servei

Els edificis d’Infantil-Primària i Secundària consten de servei de menjador amb cuina pròpia i oferim menús especials per l’alumnat amb intoleràncies alimentàries gestionat per l’empresa F.Roca.

L’Espai Migdia és un moment del dia que ha de proporcionar als infants:

    TEMPS PER A MENJAR
    TEMPS PER A DESCANSAR

    Partim de la idea que el temps de migdia que els infants passen a l’escola s’ha d’assemblar, tant com sigui possible, al que passarien a casa. Volem que sigui un temps que els alliberi de la necessària atenció i esforç que requereixen les tasques escolars, i que permeti als infants reemprendre la jornada de la tarda amb la millor disposició per a afrontar la feina a l’aula.

      3 Pilars fonamentals DE L’espai menjador:

      INFANTS

      Que trien el seu lleure.
      Atesos per persones preparades.
      Emocionalment escoltats.

      EQUIPS

      Que lideren el projecte.
      Que aprenen i milloren de manera continuada.
      Coordinats amb la direcció i les tutories.

      PRODUCTE

      Innovació i millora continuada. Els nostres menús estan adaptats a les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i a les recomanacions de la guia l’Alimentació Saludable a l’etapa escolar publicada pel Departament de Salut.
      Innovació i millora continuada. Els nostres menus estan adaptats a les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i a les recomanacions de la guia l’Alimentació Saludable a l’etapa escolar publicada pel Departament de Salut.

      F.Roca, el nostre partner

      L’Equip de F.ROCA compta amb professionals que estan al capdavant del servei per a oferir una bona atenció a tota la comunitat educativa.

            Cuiners i persones especialitzades en el món de la cuina per a infants, amb àmplia experiència en el món de l’hostaleria.
            Pedagogs i persones amb una àmplia experiència en l’atenció dels infants en espais no formals.

            Si teniu algun dubte podeu enviar un correu electrònic a l’adreça menjador@joanpelegri.cat.

                  Oferta gastronòmica personalitzada

                  L’Escola compta amb dues propostes gastronòmiques per als alumnes amb les corresponents derivacions per al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.

                          Pels alumnes d’Educació Infantil fins a sisè.
                          Pels alumnes de l’ESO en endavant: hi ha l’opció d’escollir entre dos primers.

                          Cuina tradicional i mediterrània

                          Incorporem la cultura gastronòmica catalana a la cuina de col·lectivitats.
                          Els menús de l’escola tenen el segell Marca Cuina Catalana.

                          Productes de qualitat

                          Presència en els menús de productes ecològics (30%) i de proximitat (70%).
                          Qualitat en el producte: l’oli d’oliva verge extra, les carns picades elaborades especialment per a nosaltres sense productes al·lergògens i sense conservants químics, el pollastre groc català, la vedella de Girona, el bacallà d’Islàndia i el iogurt La Fageda. Presència de productes integrals: pastes, arròs i pa.

                          Salut

                          Menús equilibrats i supervisats per un equip de dietistes i nutricionistes que segueixen les recomanacions del Departament de Salut.
                          Aquests menús estan adaptats a les temporades de tardor-hivern i primavera-estiu.

                          Seguretat alimentària

                          Menús equilibrats i supervisats per un equip de dietistes i nutricionistes que segueixen les recomanacions del Departament de Salut.
                          Realització d’auditories externes i internes periòdiques.
                          Cuina certificada i auditada per l’Associació de celíacs.

                          Serveis de restauració

                          Menús diaris per a la comunitat educativa.
                          Picnics
                          Celebracions i/o serveis especials a l’escola que es puguin necessitar.

                          Projecte lleure lliure

                          Es tracta de posar a l’abast dels infants i joves activitats variades, lúdiques i educatives que ells mateixos podran escollir i gaudir en funció dels seus gustos i preferències, dels seus interessos procurant en tot moment que sigui una estona agradable i divertida. Són espais, sempre, de lliure participació i , per tant, respectant la voluntat de participar-hi o no de l’infant segons les seves necessitats de descans o activitat.
                          Entre els diversos espais, racons o ambients hi ha Ludoteques per a Infantil i Primària i espais exclusius per a joves a Secundària.
                          Més informació sobre el Projecte Lleure lliure

                          Benestar emocional

                          Metodologia basada en la gestió emocional dels conflictes.
                          L’infant aprèn a ser proactiu amb les seves emocions.

                          Selecció i formació continuada

                          Seleccionem actituds, i formem dinamitzadors amb habilitats centrades en l’atenció a l’infant.
                          Programació interna de formació, en col·laboració amb diferents administracions i entitats (Creu Roja)